Weblijn
Image default
Dienstverlening

Boulimiebehandeling

Hoe Werkt Cognitieve Gedragstherapie Voor Boulimiebehandeling?

Boulimie is een eetstoornis die veel mensen over de hele wereld beïnvloed. Een persoon die last heeft van boulimie zal veel voedsel eten en zal dat dan in de meeste gevallen terug overgeven in een cyclus die vaak “vreten en zuiveren” wordt genoemd. Over het algemeen gaat vreten vaak over het eten van veel voedsel (veel meer dan als normaal gezien wordt) in een discrete of gemeten en vaak korte tijdsperiode.
Vandaag zijn er verschillende methoden bekend om deze stoornis te behandelen. De meeste mensen worden door dokters en psychologen behandeld op een poliklinische wijze zonder in een ziekenhuis te hoeven verblijven indien er geen serieuze fysieke medische staat naar boven komt. De laatste jaren is Cognitieve Gedragstherapie naar boven gekomen als één van de populairste behandelingsmodellen van Boulimia Nervosa.

Cognitieve Gedragstherapie, ook bekend als CG, is een psychotherapeutische aanpak die zich vooral richt op het defecte denkproces. Het is één van de behandelingsprocedures die de patiënt aandacht laat schenken aan de storingen in de gedachtegang wat zowel psychologische als fysische nood met zich meebrengt.

CG gebruikt psychologische aanpakken die gebaseerd zijn op wetenschappelijke, klinisch bewezen onderzoek. Het is voortgekomen uit één van de beste recente behandelingsopties en bewezen om efficiënt te zijn voor problemen geassocieerd met verschillende eetstoornissen. Deze therapie start met een beoordelingsprocedure die gebruikt maakt van diagnostische testen en een half-gestructureerd interview. In de behandelingsfase heeft de klant een geïndividualiseerd programma speciaal aan hen aangepast.

Voor elke persoon die aan Boulimie leidt, is het begrijpen van de relaties tussen gedachten, emoties en acties extreem belangrijk. Dit komt omdat eens deze relaties begrepen zijn, kan de patiënt ze herkennen en goed reageren op de negatieve gedachten en gevoelens die hiervoor naar abnormale eetgewoontes leden met positievere gedachten die naar een gezonde levensstijl leiden.

Het eerste en belangrijkste deel van deze behandeling doelt op symptomatische hulp voor die specifieke persoon door gebruik te maken van Gedragstechnieken. Het tweede deel van de behandeling geeft de klanten uitleg over de relaties tussen de gedachten, gevoelens en het gedrag. Dit is erg belangrijk en speelt een vitale rol in het behandelen van Boulimie.

Als klanten de negatieve gedachten leren herkennen en categoriseren, kunnen ze die gedachten herkennen en vervangen met meer uitgebalanceerde alternatieven. Voor een individu, is het belangrijk om één of andere soort relaxatie of “ontstress” strategie te hebben en met CG is die binnen handbereik. Cognitieve Gedragstherapie is klinisch bewezen als een efficiënte behandeling voor Boulimia Nervosa

Psychologen dienstverlening Eindhoven

Boulimiebehandeling