Weblijn
Image default
Financieel

Voorbeeld betalingsherinnering

Voorbeeld betalingsherinnering aanpassen

De voorbeeld betalingsherinnering van Bill is een uitstekende  voorbeeldbrief. De tekst pas u eenvoudig aan naar uw eigen situatie. Deze vind u op de website van incassobureau Bill. Uw in- en uitgaven bijhouden is zeer belangrijk. De boekingen moet u precies en consequent registreren. Het liefst dagelijks. In een opslag ziet u dan welke nota’s nog niet betaald zijn. Uw debiteuren die te laat zijn met betalen. Moet u hard aanpakken. Er is niet altijd sprake van kade opzet. Soms is er iets met de facturen misgegaan. In dat geval is een sommatie een handig hulpje.

Integreren in je facturatie software

Als je de tekst met de voorbeeld betalingsherinnering aangepast naar je eigen situatie. Moet je je afvragen op welk moment je welke aanmaning verstuurt. Na een bepaalde periode zul je een eerste aanmaning de deur uit moeten doen. En hoeveel aanmaningen ga je verzenden? Je aanmaningen nummeren is niet zo verstandig. Wanneer je debiteur je herinnering dan ontvangt en het is de eerste dan wacht hij op de tweede. Beter is het om geen nummering op je sommatie te zetten. Bij de laatste laatste herinnering wel duidelijk er op zetten dat het om de laatste gaat. Voor de debiteur is het dan duidelijk dat er betaald moet worden.

Hoe je sommatie versturen?

De voorbeeld betalingsherinnering downloaden en veranderen kan iedereen. Vervolgens kunt u de sommatie via mail versturen, dit is gewoon rechtsgeldig. Het is belangrijk dat uw schuldenaar snel ingebreke gesteld wordt. Of dat nou per mail of per post gebeurt, maakt niet uit Wij ontvangen graag een kopie van de herinnering als er nog niet betaald wordt. Wij starten dan de incasso direct op. Uw klant wordt gesommeerd te voldoen. Onder kosten komt de degene die moet betalen niet meer uit. Deze moet de debiteur voldoen. Betaalt klant niet dan kunnen we met de vordering naar de kantonrechter. Maar het is beter dit te voorkomen.

Voorbeeld betalingsherinnering